Sommaren som gick

Jag älskar att ta mina rygg-selfies för instagram (ni hittar mig på @maricaostfoto där) sen får folk tycka vad en vill om selfies, jag gillar dem!

De flesta av de bilderna på sommaren tar jag visserligen med systemkameran, lite svårt att ta ryggselfies med enbart telefon, min arm är inte så lång. Men med kameran har jag telefonen ofta som ”avtryckare” istället. Sen så går bilderna direkt vid fotograferandet från kameran till telefon och kommer inte ens nära min dator.


För det finns inte tid för annat om man ska hinna njuta, inte tid för överflyttning av bilder, inte tid för lång editering inte tid för slösurf på datorn. Bara tid för villahäng på Ladugrund och några räddaren i nöden instagramfilter. Och det är ju för fasiken instagram, det är en minimal liten ruta i folks telefoner, en överlever lite sudd i kanten.


Så jag älskar denna tekniken med wi-fi mellan allt! Så enkelt,allt jag behöver är min systemkamera (nikon d750, men det finns på betydligt billigare kameramodeller med) och en app i telefonen.


Och det är precis såhär jag vill minnas min sommar, precis som de här bilderna. En lugn och eftertänksam sommar. Nu tar vi hösten!

Annonser

pink pinup och hur man hittar modeller.

DSC_0267pinupDSC_0219DSC_0274

modell: @theladycola

En svår sak för mig när jag ville börja fotografera människor var att ta kontakt med dessa människor. Men sen började jag sakta men säkert skicka iväg små messenger meddelanden. Först till familjen, sen till vänner och nu idag har jag inte problem med att skicka till vännersvänner eller människor jag stött på via internet. Det värsta man kan få är ett nej, och det har faktiskt ännu inte hänt.

Och det var faktiskt så jag kom i kontakt med Courtney via messenger och idag är hon en av de personer jag helst vill skapa bilder med. Vi har svinroligt.

Men jag är noga med några saker när jag kontaktar personer jag inte känner.

  1. Presentera mig och länka till ett ställe var de ska se mina bilder, oftast instagram @maricaostfoto så de ser att jag inte är en skojare och vilken typ av bilder jag tar.
  2. Ha en plan för vilken typ av bilder jag vill ta på denna personen och var vi ska vara. det så vi kommer dit och har samma mål med bilderna. (kan bli knasigt annars)
  3. Kontakta i tid, gärna över 1 månad på förhand. så att vi kan synka våra kalendrar

Här är mina första bilder någonsin på Courtney, vi hade en trevlig dag tillsammans med 3 andra fotografer då vi jobbade med ljus och blixtar. Ni kommer få se fler bilder på henne i framtiden.

Och vill du ha roligt och bli fotograferad en dag, eller har en idé du vill förverkliga på bild, så kan ju du med skicka ett meddelande till mig, bland annat letar jag en yoga-kvinna för en fotografering i vår/sommar.