lärdomar från 2017

2017 var ett fantastiskt år på många sätt, förutom att jag verkar helt saknat kontakt med mitt internet. Vi var med om så många underbara saker. Men det finns tre saker/förändringar speciellt som gjort mitt år så mycket bättre och som kommer göra de kommande åren ännu bättre: 

 

Nr 1:

Vi som familj tog 2017 det sista, sista klivet ut ur charterbubblan även på långresor och börja planera dem själva. Vi insåg att det är inte svårt att fundera på datum, reguljära flyg, ha direkt kontakt med hotell eller att boka via Airbnb m.m.

maricaostfoto-13.jpg

Såhär ute på andra sidan så harmar det mig att vi inte gjort detta tidigare, det är ju vårt bästa beslut hittills när det kommer till resande. FRIHETEN! Speciellt datumen och längden på resorna blev ju så flexibla. Sen blir det billigare på alla sätt och vis, vilket gör att vi kan resa mera. Bland annat i februari for vi till Thailand, vi hängde både utanför Hua Hin och i Bangkok.

Nu har vi även bokat en New York resa som vi snart åker iväg på, sen pratas det löst om Dubai till hösten. vi får se, vi får se. Så lätt det blev att resa när man bestämmer allt själv. Kortare resor har vi ju planerat själv tidigare med, så det är ju ingen nyhet.

maricaostfoto-12

 

Nr 2:

Konny! Hur har vi klarat oss till 2017 utan Konny? Att ta en katt skulle för mig var att ta en 12 veckors kattunge som älskar att sitta i famnen och gosa. Men på något vänster fick jag en 5 månaders hittekatt på halsen, om man med på halsen menar att man fick honom morrandes och ihop krupen i en transportbur i badrummet. Och hittad var han väl inte, han var vanvårdad och vad man på engelska kallar en rescue-cat. En räddad katt som var så rädd för allt. Top 3 för saker han var livrädd för var: människoben, trösklar, öppna ytor så som köksgolv, vardagsrumsgolv, hallgolv osv.

maricaostfoto-14

Som vi sen kämpade, jag satt på golvet, läste en bok och ignorerade honom, han satt i buren och ignorerade mig. Ingen av oss låtsades var intresserade av att bryta ny mark direkt. Efterhand gick det bättre, han kom ut, alla blir ju hungriga till sist, han vågade sig ut i grovköket och såhär 8 månader senare är han min lilla, lilla vän. Det gosigaste jag har i kattväg.

Om jag skulle rekommendera en räddad katt så absolut, men inte om man har små barn som vill gosa direkt eller om man vet från början att du inte har tålamod att vänja katten vid allt nytt och att sitta på ett golv och göra ingenting. De kommer när de är redo, inte när du vill.

Nr 3:

Började säga nej till saker ibland. Simpelt as that. Prova, det finns så många varianter. Det är lite som ett smörgåsbord, man måste smaka på allt tills man hittar sin favorit. Här är några av mina favoriter ni kan testa:

NEJ – Enkelt och effektivt, när man måste få sin röst hörd snabbt.

Nej tack – Bestämt med en touch av vänlighet.

Jag tror jag står över denna gång.  –  Lämnar utrymme för att man kan ändra sig i framtiden och att man gärna frågas igen.

Låter roligt, men inte min grej – Tacka nej vänligt utan att skjuta ner andras idé.

Nej, skulle inte tro det. – Sägs det med ett hånleende lär du aldrig få frågan igen, möjligen ingen annan förfrågan från den personen i framtiden heller.

Nej, detta känns inte som mitt ansvar, vem tycker du detta hör till? – används effektivt när någon försöker sätta över uppgifter på dig utan att tänka efter.

Nej för i helvete. – när inget annat hjälper helt enkelt.

 

Gott nytt år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close